Importanta inductiei in organizatie sau "bate fierul cat e cald"

Luni,, 19 Octombrie 2015 

Din experienta stim ca nici un recruiter nu poate garanta pentru performanta ulterioara a unui proaspat angajat. Se pot creste sansele sa avem un om cat mai potrivit, se pot limita riscurile, insa niciodata nu putem promite 100% success. De ce? 

Performanta ulterioara a angajatului depinde atat de angajat cat si de angajator. Angajatul trebuie sa isi doreasca sa depuna tot efortul. Adica sa vrea. Angajatorul se asigura apoi ca stie, poate si face ce are de facut. Tot aud in ultima vreme, “it takes two to tango”.

Pozitionarea angajatului in momentul in care acesta intra in echipa are un rol important pentru restul colaborarii. La intrarea in companie se seteaza asteptarile angajatului cu privire la:

Cum ti-l pozitionezi asa il ai. Programul de inductie ofera o fereastra de timp in care angajatul parcurge in mai multe etape toate aspectele relevante pozitiei. Face asta in toate zonele relevante din companie astfel incat pozitionarea angajat-echipa sa fie una corecta si solida. In procesele noastre de inductie aceasta perioada da masura succesului pozitiei in viitor. Daca semnele si rezultatele timpurii sunt bune acum, vor fi bune si mai traziu. Daca semnele sunt proaste, n-am vazut pana acum nici o pozitie care sa recupereze. 

Practic, pentru noi si clientii nostri procesul de inductie este cea mai buna estimare a nivelului de randament viitor al noul angajat. In functie de aceasta performanta stabilim obiectivele si nivelul de investitie pe termen lung sau oprim colaborarea. E o practica veche in vest si care observam ca are parte de tot mai multa atentie  si printre companiile romanesti. 

Mai multe despre inductie, aici

Mult spor!

Ana Moldovan, Business Transformation Consultant

Agora Consulting

Cursuri Microsoft Excel Online Degustare de vin si Diagnoza Gimini Cine ne recomanda Cum crestem Unde ne gasiti

Elements CMS V8.0

CMS Login