Mana dreapta a managerului

Marti, 27.01.2015  

In ultima vreme ati tot auzit ca Agora cauta sa angajeze un BTO. Oare ce-i un BTO ?

Hai sa o luam de la origini.

Orice firma, intreprindere. fabrica, organizatie sau asociatie are un asa zis “schelet de otel” pentru a functiona. Bun sau rau, documentat sau nu, acest sistem exista. Daca sistemul e bun si functional focusul in organizatie este pe dezvoltare continua. Daca sistemul e doar aparent acolo, focusul e pe stingerea focurilor care parca pornesc prin combustie spontana si pe o continua stabilizare si speranta ca dupa focul asta totul va fi bine.

Noi suntem specializati pe Business Transformation  si asta facem de ani de zile. Transformarea de business inseamna pe scurt identificarea viziunii misiunii si a valorilor, identificarea oportunitatilor de business si exploatarea lor, perfectionarea unui sistem de management si a unor procese care sa asigure exploatarea corecta a oportunitatilor, stabilizarea echipei si motivarea ei, pentru ca la final, cand tragem linie sa ne asiguram ca nu lucram degeaba ( … sau mai bine zis ca avem actionari fericiti).

Managerul care trebuie sa aiba tot sistemul sub control are intotdeauna nevoie de o mana dreapta (sau mai multe ) care sa il asigure ca lucrurile se transforma din planuri si promisiuni ale echipei in fapte si actiuni cu rezultate masurabile si profit. Vorba unui colaborator: „Fapte nu vorbe!”.

Aceasta mana dreapta este un BTO  sau Business Transformation Officer. Acesta nu poate fi oricine si pregatit oricum. Asta o spun din experienta. 

Daca esti manager gandeste-te la omul ideal pe care il vrei langa tine ca te ajute sa tii toate mingile in aer. Eu iti propun sa iti imaginezi un om ca acesta: 

Daca ai profil de BTO gandeste-te daca: 

Mihai Babici, Business Transformation Coordinator 

Agora Consulting

Cursuri Microsoft Excel Online Degustare de vin si Diagnoza Gimini Cine ne recomanda Cum crestem Unde ne gasiti

Elements CMS V8.0

CMS Login