Cum comunicam?

Ganduri si concluzii in urma participarii noastre la Targul de Cariere in IT - 2018

Interviul poate reprezenta o sursa semnificativa de stres, mai ales pentru cei care isi schimba locul de munca mai rar si astfel nu au nici experienta, nici cunostintele necesare privind pregatirea si comportamentul care asigura reusita. 

A conduce pare astfel sa inseamne a merge impreuna spre ceva, cu unul din noi in fata, care risca mai mult si care ne ajuta pe noi restul sa putem veni dupa el.

 Ce ai fi putut face diferit ca sa lasi o impresie mai buna? Din experienta noastra peste 90% din candidatii care lasa o impresie negativa fac una sau mai multe gafe din cele enumerate mai jos. 

Performanta ulterioara a angajatului depinde atat de angajat cat si de angajator. Angajatul trebuie sa isi doreasca sa depuna tot efortul. Adica sa vrea. Angajatorul se asigura apoi ca stie, poate si face ce are de facut. Tot aud in ultima vreme, “it takes two to tango”.

Ce fac eu de fapt cand evaluez? Compar rezultatele din prima etapa cu rezultatele finale asteptate. Cu alte cuvinte daca am arat azi parcela, maine ma duc sa strang graul, pentru ca, nu-i asa, ar trebui deja sa vad rezultate!

Excel-ul e pana la urma o unealta. Cam ca un swiss army knife. Poti sa ai un briceag cu 18 tipuri de “dotari” si sa nu-l folosesti niciodata la altceva decat la a taia diferite chestii cu cutitul principal.

"Coach-ul nu ma face sa fiu cel mai bun ci scoate ce-i mai bun din mine. Ca de aia se cheama asa. Ca are ochi pentru valoare, pentru potential, pentru promisiune. Ca-i pasa. Ca are curaj sa riste, ca umbla in adevarul esecului dar si in incurajarea ridicarii."

"Stimate Doamna/Domn, Va adresez aceasta scrisoare de intentie ca raspuns la anuntul dumneavoastra pentru postul vacant pe care il aveti in institutie.Am absolvit Facultatea de [...] din [...] si consider ca in anii de studentie am acumulat multe cunostinte in [...].

Fiecare dintre noi ne intrebam la un moment dat care este acel lucru, acea meserie, acea activitate cere ne place si ne permite sa castigam. 

Atunci cand nu am un obiectiv, oriunde ajung pot spune ca “am ajuns”. Un manager nu isi poate permite sa scape din vedere obiectivul.

Managerul care trebuie sa aiba tot sistemul sub control are intotdeauna nevoie de o mana dreapta (sau mai multe ) care sa il asigure ca lucrurile se transforma din planuri si promisiuni ale echipei in fapte si actiuni cu rezultate masurabile si profit. Vorba unui colaborator: „Fapte nu vorbe!”.

Ce poți face pe acest site pentru a obține postul la care visezi?

Am descoperit ca managerii cred ca oamenii vor bani. Dar daca sunt intrebati, oamenii vor spune ca ei defapt vor:

Hai sa vorbim despre strategie si lucrurile cu adevarat importante. Cum ne pregatim sa avem un an mai bun? Cum ne facem echipa mai responsabila?   

Cum ar fi daca ti-ar spune cineva ca nu ziua de luni e problema ta. Lipsa controlului este problema. 

Agora Consulting

People. Self. Uncertainty. Management Cursuri Microsoft Excel Gimini Cine ne recomanda Cum crestem Unde ne gasiti